Vepřo knedlo zelo jako od maminky
Potřebné ingredience
pro 3 osoby: asi 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty, kousek asi 10-20 dkg vepřového bůčku v celku (nemusí být, ale lepší kvůli šťávičce), 3 polévkové lžíce sádla, voda, kmín, sůl, pepř, asi 600 g červeného sterilovaného zelí ve sladko kyselém nálevu, cukr, hladká mouka, knedlíky v sáčku (s burizony od Vitany), 1 vejce
Postup přípravy
Mezitím připravíme knedlíky dle návodu (navíc přidávám vejce, knedlíčky se mi pak zdají takové poctivější), vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut (po deseti min. obrátíme ve vodě, aby byly pěkně ze všech stran).
Ze zelí slijeme většinu nálevu a zelí se zbytkem nálevu vysypeme do kastrolu (raději nepřilnavého - teflon nebo něco tak), posypeme odhadem asi 4 polévkovými lžícemi mouky a třemi cukru. Přidáme špetku soli a podlejeme troškou vody, jen aby se zelíčko nepřipalovalo. Za občasného míchání a podlévání vodou dusíme pod pokličkou asi 15 minut, dokud zelí nezměkne.
Zrovna zítra se chystám vařit k obídku, tak snad nezapomenu nafotit! Neváhejte se do tohoto receptu pustit, je to jednoduchá lahůdka:) Dobrou chuť:))
Maso si opepříme, osolíme a okmínujeme.
Vložíme do remosky a přidáme sádlo.
Takhle vypadá naše stoletá remoska:)
Takhle vypadá masíko po chvilce pečení.
Mezi tím, co se maso škvíří, připravíme podle návodu knedlíky (do prášku přidáme vajíčko).
Příprava knedlíků s burizony.
Knedlíky před vložením do vody.
A už se vaří:)
Hotovo!
Použijeme takové zelí.
Zelíčko během výroby.
Mezitím se nám krásně opeklo maso.
A nakládáme na talíř:) Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé